+302332 503529 Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε προσωπικά

Sylvia ACHALA Zurmuhl

Σύλβια Ηαgebutte

Η ιστορία μου έχει ρυθμό 7 ετών

Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι στη φύση, αυτή την σύνδεση με τη φύση την απέκτησα από τον πατέρα μου. Ακόμη και σε ηλικία 7 ετών, δεν ήθελα να είμαι κορίτσι, ήθελα να έχω τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες.

Σε ηλικία 14 ετών κοίταξα στον καθρέφτη και αναρωτήθηκα:
– Γιατί είμαι ΕΓΩ όπως είμαι – γιατί είμαι διαφορετική – ποιά είμαι;

Σε ηλικία 21 ετών παντρεύτηκα για πρώτη φορά και μέσα σε τέσσερα χρόνια έφερα στον κόσμο τρία παιδιά. Πάντα αποδεχόμουν τα παιδιά μου ως μικρές προσωπικότητες με τις δικές τους ικανότητες και ενδιαφέροντα. Ήταν σημαντικό για μένα να ζω ως παράδειγμα προς μίμηση.

Σε ηλικία 28 ετών, ο γάμος μου άρχισε να καταρρέει.  ΓΙΑΤΙ; Εγώ εξελισσόμουν και ο σύζυγός μου στεκόταν ακίνητος. Έτσι άρχισα να εκπαιδεύομαι για να γίνω  περιβαλλοντολόγος.

Όταν ήμουν 35 ετών, δύο άνθρωποι στη γειτονιά μας αυτοκτόνησαν λόγω κατάθλιψης. Τα παιδιά μου τότε με ρώτησαν: τι είναι η κατάθλιψη; Η απάντησή μου ήταν: όταν δεν ζεις πραγματικά όπως θέλεις εσύ. Και τότε αναρωτήθηκα εάν εγώ ζω πραγματικά όπως θα το ήθελα… Τι μπορούσα να αλλάξω; Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να φύγω από το σπίτι μου! Επειδή ο σύζυγός μου δεν θα έφευγε ΠΟΤΕ από το σπίτι του, αλλά και επειδή τα παιδιά μου ήθελαν να μείνουν σε αυτό το σπίτι. Έτσι μετακόμισα εγώ και από τη μια μέρα στην άλλη δεν είχα τίποτα: – ούτε παιδιά – ούτε διαμέρισμα – ούτε χρήματα – ούτε δουλειά. Ο πρώην σύζυγός μου δεν με άφηνε να μιλήσω με τα παιδιά μου, ούτε τους επέτρεπε να με επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα.

Μέσω του διαλογισμού ZEN κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής μου. ACHALA είναι το βουδιστικό μου όνομα. Ο Δάσκαλος του Ζεν μου το έδωσε γιατί σημαίνει για μένα ότι δεν μπορώ να εξαπατηθώ.

Έτσι ξεκίνησε μια νέα φάση της ζωής μου που με έφερε στην Ελλάδα με νέους φίλους: Στις Μυκήνες, μια αρχαία πόλη στην Πελοπόννησο, είχα μια ξεχωριστή εμπειρία. Όταν μπήκα στην αρχαία πόλη ήταν σαν να “επιστρέφω στο σπίτι μου”, σαν να έχω ξαναζήσει εδώ. Εκείνη τη στιγμή, η Ελλάδα έγινε η νέα μου πατρίδα! Επειδή ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να δω τα παιδιά μου, δεν είχε σημασία πόσο μακριά ήμουν. Στην καρδιά μου ήξερα ότι θα τους ξαναδώ!

Εδώ άρχισα να φτιάχνω φυτικά καλλυντικά. Πολλά πράγματα μου φάνηκαν πολύ οικεία. Συνειδητοποίησα πόση γνώση των βοτάνων είχαν ακόμα οι Έλληνες και πόσο πληθώρα φυτών υπάρχει ακόμη. Υπάρχουν πολλά φυτά που βρίσκονται ήδη στον κόκκινο κατάλογο προς εξαφάνιση στην Ελβετία. Αυτό με ώθησε να δουλέψω μαζί τους ακόμη περισσότερο.

Εκπαιδεύτηκα στη βοτανολογία, την αρχαία ιατρική, την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, την αλχημεία, την ψυχολογία και την έρευνα της συνείδησης.

Σε ηλικία 42 ετών, πέρασα επτά χρόνια στο δρόμο με το τροχόσπιτό μου. Έμαθα να τα βγάζω πέρα με πολύ λίγα και να επικεντρώνομαι στα απαραίτητα. Περπατούσα πολύ.

Κάθε φυτό που παρατήρησα είχε μια ιδιαίτερη σημασία για μένα. Συνειδητοποίησα ότι τα χρειαζόμουν. Έτσι ανέπτυξα όλο και περισσότερα θεραπευτικά προϊόντα. Η φύση μου δίνει δύναμη. Εκεί βρίσκω την εσωτερική μου γαλήνη και νιώθω ασφάλεια.

Η απόφαση να εγκατασταθώ στη Νάουσα ελήφθη όταν ήμουν 49 ετών. Η Νάουσα βρίσκεται στους πρόποδες του Βερμίου της βόρειας Ελλάδας, το οποίο απλώνεται μέχρι τον Όλυμπο.

Όταν ήμουν 56 ετών, γεννήθηκε το πρώτο μου εγγόνι. Έναν μήνα αργότερα, μέσα στον πυρετό, είδα τι θα μπορούσα να κάνω για να μπορώ να επισκέπτομαι τακτικά τα εγγόνια και τα παιδιά μου. Έπρεπε να φτιάξω κάτι δικό μου. Η αγάπη μου για τα θεραπευτικά βότανα της φύσης και τη θεραπευτική τους επίδραση στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν έχει εξαπλωθεί και σε μένα και τις οικογένειές μου με την ευρύτερη έννοια. Τώρα η κόρη μου έχει αναλάβει το γραφείο στην Ελβετία. Με γεμίζει υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη το γεγονός ότι κάθε ένα από τα παιδιά μου ακολουθεί τώρα το δικό του δρόμο.

Κάθε βήμα έπρεπε να γίνει για να γίνω αυτό που είμαι.

Το 2018, ίδρυσα την εταιρεία φυτικών καλλυντικών ACHALA natural products.

Ζω αληθινά όπως θα ήθελα να ζήσω! Και κάθε προϊόν έχει ακριβώς όλη αυτή την ιστορία μέσα του. Η δύναμη των Ελληνικών βοτάνων, η σοφία μου ZEN και όλη η εμπειρία της ζωής μου – υπάρχει αληθινά και ολάκερα μέσα σε αυτά.