+302332 503529 Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε προσωπικά
Ευτυχία σημαίνει – να αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας

Ευτυχία σημαίνει – να αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας

20 Απριλίου, 2020 Uncategorized 0

Το δέρμα μας είναι το πιο συμαντικό όργανο του σώματός μας. Αναπνεύουμε μέσα αποό αυτό. Μας προστατεύει. Είναι μια έκφραση της ευημερίας μας. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για ένα αισθητήριο όργανο, το οποίο απορροφά και αποβάλλει τις τοξίνες που βρίσκονται στο σώμα μας. Ως όργανο, λοιπόν, του οποίου η λειτουργία είναι να φιλτράρει, το δέρμα μας δεν δουλεύει μόνο από μέσα προς τα έξω, αλλά παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά ουσίών από έξω πρός τα μέσα. Ως εκ τούτου, πρέπει τα συστατικά όλων των προϊόντων και των ουσιών που έρχονταο σε επαφή με το δέρμα μας να ελέγχονται πολύ προσεκτικά.

Φυσιά καλλυντικά

Τα φυσικά καλλυντικά είναι προϊόντα πρώτων φυσικών υλών φυτικής, ζωικύς και ορυκτηής προέλευσης. Για την εξαγωγή και την περαιτέρω επεξεργασία αυτών των φυσικών ουσιών χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές, μικροβιολογικές ή ενζυματικές μέθοδοι. Δεν επιτρέπονται χημικά βήματα εξαγωγής ή επεξεργασίας. Εξαιρέσεις σε αυτό υπάρχουν μόνο για συντηρητικά (αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε φυσική-πανομοιότυπη ποιότητα, δηλαδή μπορούν να παραχθούν με χημικές διεργασίες) και γαλακτωματοποιητές ή επιφανειοδραστικές ουσίες (μπορούν απλώς να υποβληθούν σε χημική επεξεργασία).

Οι δοκιμές σε ζώα για συστατικά καλλυντικών προϊόντων έχουν απαγορευτεί από τον

Βιολογικά καλλυντικά

Τα φυσικά συστατικά των βιολογικών καλλυντικών διαφοροποιούνται σε συστατικά που προέρχονται από φυσικές ουσίες γεωργικής προέλευσης (φυτικά και ζωικά προϊόντα) και από φυσικές ουσίες μη γεωργικής προέλευσης (ορυκτές πρώτες ύλες και νερό).

Τα φυτικά και ζωικά συστατικά γεωργικής προέλευσης πρέπει να είναι σύμφωνα τουλάχιστον με το 95% των διατάξεων περί βιολογικής παραγωγής (κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 834/2007]. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βιολογική περιεκτικότητα σε σχέση με το τελικό προϊόν.

Ελάχιστη βιολογική περιεκτικότητα σε % σε σχέση με το τελικό προϊόν

Ελαια/άνυδρα προϊόντα φροντίδας 90%
Αρωμα/Eau de Parfum/Eau de Toilette 60%
Γαλακτώματα για την περιποίηση του δέρματος (Νερό/Λάδι) 30% Αποσμητικό, θεραπεία μαλλιών, σαπούνια 20%

Επιπλέον, θεσπίστηκαν κανόνες ως προς το βαθμό στον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν υδατικά μείγματα όπως αποστάγματα, εκχυλίσματα, υδρολύτες ή ακόμη και αραιωμένα συμπυκνώματα για τον υπολογισμό της βιοπεριεκτικότητας. Μόνο οι αναλογίες που πράγματι λαμβάνονται από φυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην οργανική περιεκτικότητα.

Αυτό αποσκοπεί στην εξουδετέρωση μιας αδικαιολόγητης βίο-προώθησης, για παράδειγμα στην περίπτωση ενός υδατικού διαλύματος με «ομοιοπαθητική» ποσότητα μιας πρώτης ύλης σε οργανική ποιότητα.

Μόνο με επίσημη πιστοποίηση μπορεί ένα προϊόν να δηλωθεί ως βιολογικό καλλυντικό. Βιολογικά καλλυντικά, ρυθμισμένα από τον Νόμο Εφαρμογής Κανονισμών Ποιότητας της ΕΕ (EUQuaDG), την Ομοσπονδιακή Εφημερίδα No. 130/2015 και την αντίστοιχη οδηγία, η οποία ισχύει από την 1.12.2017 και αντικαθιστά το κεφάλαιο Codex Α8, Ενότητα 6, Βιολογικά καλλυντικά.

Συντήρηση – ποιες ουσίες επιτρέπονται

Στα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά, η επιλογή των επιτρεπόμενων συντηρητικών περιορίζεται σε εγκεκριμένα συντηρητικά, τα οποία βρίσκονται και στη φύση. Για οικονομικούς λόγους, αυτά παράγονται επίσης συνθετικά και, ως εκ τούτου, αναφέρονται ως «φυσικά πανομοιότυπες ουσίες».

Κατάλογο δείτε σε: RICHTLINIE Γεωργικά προϊόντα βιολογικής παραγωγής και παράγωγα προϊόντα (RL Βιολογικής Παραγωγής) RL_0003_3 ισχύει από 01.07.2018

Τα πιο φυσικά καθαρά συντηρητικά φυτών είναι: Εκχυλίσματα θεραπευτικών φυτών, βίο-αλκοόλη και αιθέρια έλαια.

ΜΟΝΟ αυτά χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ACHALA.

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post your comment